Cursus huishouden op rolletjes HOR

Ben je het overzicht in het huishouden kwijt? Heb je het gevoel dat je constant achter de feiten aanloopt? Voel je je onrustig in je eigen huis? Met onze online cursus ‘huishouden op rolletjes ‘, afgekort HOR , leer je stap voor stap de dagelijkse routines aan. Waardoor je weer grip op je huishouden krijgt.

De basis van ons huishouden zijn onze ‘routines’. Iedereen heeft een dagelijks patroon ontwikkeld, maar deze zijn niet altijd efficiënt voor het huishouden.

Met onze cursus leer je stap voor stap die routines aan die bijdragen aan een fris en opgeruimd huis.

De cursus start bij voldoende aanmeldingen 4 keer per jaar. De eerstvolgende startdatum is op maandag 15 januari 2018.

Hoe doen we dat?

De cursus omvat een deel theorie, maar is vooral praktijkgericht. We sturen je meerdere keren per dag een whatsappje om je te helpen herinneren aan de nieuwe routines.  In de theorie leggen we uit hoe je de routines het makkelijkste kunt uitvoeren.

De verschillende routines

Je leert in de cursus de dagelijkse routines aan zoals je aanrecht opgeruimd houden, de was bij te houden, de spullen welke je gebruikt meteen achter je aan weer op te ruimen. Het opfrissen van de wc en wastafel, het dagelijkse opruimrondje maar ook de wekelijkse klusjes zoals de koelkast opfrissen, extra opruimen, badkamer en wc de wekelijkse opfrisbeurt geven etc.

Ondersteuning

Je kunt ons altijd appen wanneer je vragen hebt. Je kunt je ook aanmelden bij onze besloten groep op Facebook ‘cursus huishouden op rolletjes’ en in contact komen met medecursisten.

Vakantie en weekenden

Omdat je huishouden niet stopt in het weekend, gaan wij op zaterdag en zondag ook door met de cursus. Af en toe plannen we wel een verplichte vrije dag in.

Ook in de vakantietijd gaat de cursus door. We plannen geregeld een week waarin we de aangeleerde routines herhalen. In de zomervakantie gaan we in een lager tempo, omdat veel cursisten één of meerdere weken er tussenuit zijn. Je krijgt dus alle gelegenheid om na je vakantie weer aan te haken.

Hoe lang duurt de cursus?

Het kost tijd om nieuwe routines aan te leren. We gaan stap voor stap, daarom duurt deze cursus 1 jaar. Je kunt namelijk niet van de één op andere dag je gewoontes veranderen. Je moet ze stuk voor stuk inslijpen, dan heeft het pas effect. Dus eindeloos herhalen, totdat de nieuwe gewoontes in je systeem zitten. Er is ook een slow variant, deze duurt 2 jaar. De inhoud is gelijk, alleen het tempo verschilt.

Belangrijk

Het is wel belangrijk om vanaf de eerste dag van de cursus de opdrachten ook werkelijk uit te voeren. De cursus heeft alleen zin wanneer je consequent de routines herhaalt. De cursus wordt stap voor stap opgebouwd, het kost dus niet veel tijd om de opdrachten uit te voeren, maar je moet het natuurlijk wel doen!

Betaling in termijnen

Het is mogelijk om de cursus in 3 (1 jaars cursus) of 5 (2 jaars cursus) termijnen te voldoen. Wanneer je hiervan gebruik wil maken stuur ons dan een mailtje.